Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Το «ΟΧΙ» του Έπαρχου Ηλία Θανάση στης αρπαγές περιουσιών στο χωριό Καινούριο

Εκβιάζουν τον έπαρχο  κρατική και κυβερνητική  παράγοντες  για να παράδοση  στους  “πρώην  ιδιοκτήτες” 2.800 στρέμματα  λιβάδια στο χωριό  Καινούριο.
Σε  πλήρη μυστικότητα  το Πρακτορείο Επιστροφής και  Αποζημιώσεων των Περιουσιών  των  Τιράνων παρέδωσε στους  “πρώην ιδιοκτήτες” ( Angoni , Muço) 2.800 στρέμματα  λιβάδια στο χωριό  Καινούριο. Ο Έπαρχος ενημερώθηκε για την απόφαση του Πρακτορείου  όταν οι οικογένειες  Angoni και Muço ζήτησαν την παράδοση των στρεμμάτων .
Ο Έπαρχος Ηλίας Θανάσης, βασισμένος στο Αλβανικό Δίκαιο αρνήθηκε κατηγορηματικά. Και παράλληλα έστειλε σε συνεργασία με το προεδρείο του χωρίου Καινούριο επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  Bamir Topi , τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας Sali Berisha και σε άλλους κρατικούς παράγοντες .
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον εκβιασμό του έπαρχου από την Γενική Διεύθυνση της Αστυνομίας της Αλβανίας   (παρόλο που δεν έχει αντίστοιχη αρμοδιότητα) μέσο της Εισαγγελίας των Αγ. Σαράντα με μήνυση για κατάχρηση εξουσίας.
Άμεση ήταν η απάντηση  του Πρόεδρου του ΚΕΑΔ  Ευάγγελου  Ντούλε και του Γενικού Πρόεδρου  της  Ομόνοιας  Βασίλη  Μπολάνου οι οποίοι δήλωσαν ότι στηρίζουν τον Έπαρχο στον αγώνα για την υπεράσπιση τον ατομικών και κοινοτικών περιουσιών των Ελλήνων
Ο Έπαρχος ζήτησε την υποστήριξη του χωρίου Καινούριο για να κινηθεί  δικαστικά αυτή η υπόθεση.