Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Επιστροφή στα πάτρια εδάφη δυο οικογενειών στο χωριό Αλύκου



Η οικογένειες  Κωνσταντίνου ( Κότσι)  Μιτσούλη  και  Λευτέρη Γιάννη επέστρεψαν στο Αλύκου, φτιάχνοντας μια σύγχρονη κτηνιατρική μονάδα. Η επιχείρηση τους αποτελείται από μία σύγχρονη φάρμα  και το μαγαζί πώλησης χονδρικής – λιανικής  στο κέντρο του Αλύκου. Σήμερα στη φάρμα έχουν εγκαταστήσει χοίρους και μοσχάρια για παράγωγη κρέατος και αγελάδες για παράγωγη γάλατος. Σύντομα θα εγκαταστήσουν και γίδο – πρόβατα . Συμφώνα με τους ιδιοκτήτες η συνολική επένδυσης της επιχείρησης θα φτάσει τα 100.000 ευρώ
Ο επαναπατρισμός τον δικόν μας ανθρώπων και κυρίως όταν πρόκειται για νέους ανθρώπους είναι η ποιο ευχάριστη είδηση και αποτελεί χαρμόσυνο γεγονός για όλη την Επαρχία. Τα χωριά μας έχουν ερημώσει, με τους ξενιτεμένους να ξεπερνάν το ποσοστό των 80 %,  ενώ οι μόνιμοι κάτοικοι είναι κυρίως υπερήλικες.  
Ο Έπαρχος Αλύκου, μέσα στα πλαίσια του νόμου, παρέχει κάθε διευκόλυνση και την άμεση στήριξη του σε όσους σκέπτονται την επιστροφή ενώ όλοι οι υπάλληλοι της Επαρχίας έχουν σαφής οδηγίες για να τους διευκολύνουν στις τυχόν γραφειοκρατικές διαδικασίες που άπτονται της Επαρχίας.